frank_smallegange.nl

3 tips voor nieuwe energie

Als je als spreker het gevoel hebt dat je je publiek kwijt bent is een verandering in je energie altijd een goed begin om ze weer terug te krijgen. Hier onder 3 variaties die je meteen toe kan passen, doe er je voordeel mee:

  1. Volume
    Spreek de volgende zin in je presentatie harder of zachter uit. Het zal je verbazen dat mensen ook (of juist) wakker worden als je zachter gaat spreken.

  2. Laat een stilte vallen
    Stiltes zijn waarschijnlijk de meest krachtige variatie in elke presentatie. Blijf wel in contact met de zaal en als je het spannend vindt is een slok water een goede reden om even stil te zijn.

  3. Maak een groot gebaar
    Mensen kijken naar wat beweegt. Door af en toe een groot gebaar te maken houd je makkelijker de aandacht vast. Probeer bij het oefenen alvast wat gebaren uit dan is de kans dat je ze tijdens je presentatie gebruikt een stuk groter.

Ontvang 6 vragen die een spreker zichzelf voor elke presentatie weer moet stellen

Schrijf je in en Frank stuurt je meteen de 6 vragen die een spreker zichzelf voor elke presentatie weer moet stellen. Daarna ontvang je ook nog op onregelmatige basis Franks presentatie update met tips, reminders en aanbiedingen.